Drukuj Drukuj

Konkurs na potrawę regionalną i Nalewkę żurawinową

Autor: Dorota Kozdra
Opublikowano: 11.08.2021
Konkurs na potrawę regionalną i Nalewkę żurawinową
Festiwal Kaszy za nami, a z nim do historii przechodzi kolejny Konkurs na potrawę regionalną i Nalewkę żurawinową. Oto zwycięzcy:
I miejsce i tytuł Janowska Żurawinówka 2021 – Ewa Mantyka
II miejsce – Piotr Mazur
III miejsce – Marcin Michalczyk
wyróżnienie – Patrycja Wójcik
wyróżnienie – Katarzyna Mazur
Gryczak z różnymi dodatkami:
I miejsce – Izabela Prejs ZPM„Matthias”
II miejsce – Urszula Fac
III miejsce – Anna Florek
wyróżnienie – Barbara Sowa
Potrawy na bazie kasz:
I miejsce – Elżbieta Sałacińska
II miejsce – Anna Zygmunt
III miejsce – Grażyna Widomska
wyróżnienie – Agnieszka Buczyńska
Desery na bazie kasz:
I miejsce – Agnieszka Różyło
II miejsce – Teresa Gąbka
III miejsce – Katarzyna Paluch KGW Chrzanowianki
Sery:
I miejsce – Iwona Marchut
II miejsce – Tomasz Figura
III miejsce – Jolanta Momot
wyróżnienie – Maria Portka
Wina i nalewki regionalne:
I miejsce – Andrzej Kossakowski
II miejsce – Jolanta Momot
III miejsce – Łukasz Wójcik
wyróżnienie – Henryk Placha
wyróżnienie – Anna Florek
Nagrodę „SUPER GRYCZAK 2021” ufundowaną przez Przedsiębiorstwo Wielobranżowe ESKA Małgorzata i Stanisław Kozyrowie zdobyła Barbara Kapusta za kotlety kaszowe w cieście francuskim.
Wszystkim uczestnikom bardzo dziękujemy za udział, gratulujemy i zapraszamy za rok!Konkurs przygotowany został przez Muzeum Regionalne w Janowie Lubelskim, wyniki zostały ogłoszone w drugi dzień Festiwalu Kaszy Gryczaki przez Dyrektor Muzeum Barbarę Nazarewicz
facebook youtube